Monday, March 19, 2012

Cuti Cuti Malaysia...... Grand Lexis Water Chalet, PD







Thanks to Babah for the suprise!!!!!!!

Cuti sekolah yg lalu sempat laa Babah merancang cuti yang tak di sangka-sangka.......


Memandangkan cuti persekolahan yg lepas hanya seminggu ajer, last minute planning ended up bercuti-cuti di sini sahaja..... Sangat memuaskan hati dan berbaloi dengan harganya......Kami pilih Executive Water Chalet yg ada 2 king size beds.... Menghadap laut....Boleh nampak air laut dari lantai villa.... Yg paling beshnya....Private Swimming Pool utk anak2..... Interior villa yg sangat cantik....Ala2 Medittrenian Decor....


 Sangat di sarankan esp utk anak2 yg memang suka mandi manda kt kolam...... ada private swimming pool dlm villa.....Alamatnya memang duduk dlm villa sahaja.....Bila lapar...kuar dr kolam.....gi kitchen dan makan.....dh kenyang plak.....terjun masuk balik dalam kolam......mandi sampai puas2....... dan macam tu ajer laa acara seterusnya...... Ibu ngan Babah pun ikut serta laa join anak2 mandi kat kolam........Dari start kami check-in sampai laa ke petang hari......Mandi laa sepuas hati........


Masa dalam perjalanan to Grand Lexis, kami ternampak Medan Ikan Bakar PD yg batu setahun di buka...... Wahhhh apa lagik, malam itu, kami paksa anak2 kuar makan dinner di sana.....No more mandi manda occay....kang kecut lak badan dorang mandi tengah malam...hihihihihihi


Memang sangat berbaloi seafood di sini dan amat MURAH......Ketam, Udang, Ikan, Kerang, Sotong semua kami BANTAI.....Erkkkk kenyang perut senang hati......Hihihihihihi..... Balik dari DINNER, kami amik kesempatan melihat aktiviti memancing....Memandangkan tempat penginapan kami di Caspian, Water Chalet.....Maka kami dapat lihat sendiri penghuni yg kaki PANCING memancing menggunakan umpan UDANG.......Banyak gak tangkapan mereka malam itu..... Suasana di tengah LAUT yg amat nyaman dan mendamaikan.....Tapi bagi aku, NGERI.....hihihihi jom BABAH, BABY, KAKAK, ADIK....kita masuk villa..... Kita tido....Nanti besok pagi kita sambung aktiviti MANDI lagik....


Ibu ngan Babah mcm nak berendam malam tuh......ala2 honeymoon.....but unfortunately.....maybe sebab penat....Ibu turut sama tido ngan anak2....hahahahahhah marah tol Babah ngan Ibu.....
Sori Dear!!!!!!



We planned to go again next time........nnt ekk kumpul duit dulu.....Insya Allah tis time kami nak cuba Villa ala2 Garden Living plak......

1 comment: